Approval for Public House Redevelopment

10.11.2014

Planning approval is given for a residential development at the Rose and Crown. The bespoke development will see eight dwellings constructed within the curtilage of a Grade II listed public house, set in the picturesque Leicestershire village of Tilton on the Hill.

New homes will be constructed and parts of the pub will be converted to provide a mix of family and starter homes. The new homes seek to reference the local vernacular, both in terms of materials and detailing, in order to respect the conservation area and the historic setting.

As part of the development, the public house will also be sensitively refurbished in order to retain and enhance it for future generations.

New plans for Coalville Town Centre

10.11.2014

Retail-led development in Coalville receives planning. Located on a prominent site in Coalville Town Centre, six retail units of varying size with some restaurant / café space are proposed.  Landscaping includes 164 car spaces, a separate dedicated service area and an urban rain garden.

Approval for Bath Grounds

10.11.2014

Regeneration proposals for Ashby’s Historic Bath Grounds receive Planning Approval.

Planning Approval and Listed Building consent has been given for the highly sensitive mixed use regeneration project. The scheme incorporates the renewal of Ashby’s historic Bath Grounds and the refurbishment and extension to the Grade 2* listed Royal Hotel.

The proposals also include new commercial development comprising a kiosk and principal building to accommodate restaurants, a pool, sauna and a gym.

MUJI Islington opens its doors

10.06.2014

We are delighted to announce that the new MUJI store in the N1 centre, Islington, London was officially opened in June.

Project Shortlisted for Brick Award

10.06.2014

We are pleased to announce our River Island Store on Clarence Street, Kingston upon Thames has been shortlisted for a Brick Development Association Award.

Brickwork was chosen for the new building to maintain and enhance the visual quality of its immediate context.  The design of the Clarence Street elevation where openings to each floor are expressed differently was strongly influenced by the proportions, scale and materiality of the existing street scene.

The building was designed to maintain maximum flexibility for future adaptation and the building was designed to generate 12% of the energy use on-site through photovoltaic panels fixed to the roof and the rear elevation.